Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ραψωδία ενός πολίτη

Πολίτης. Σε μια χώρα απύθμενης αμετροέπειας. Στην φωλιά του πιο αυταρχικού ιδιωτεύοντος δεσποτισμού που σταθμεύει τις ανίερες ορέξεις του σε πλάτες άμοιρων πολιτών. Εγκλωβισμένος σε μια εξουσιαστική διαχείριση ημετέρων. Σε κράτος αδίκου. Ανώνυμος μεταξύ επωνύμων διαφημιζόμενων γυμνών και συμφερόντων. Θεατής περαιωτικών πολιτικών και εξολοθρευτικών διαταγμάτων. Μνημονική συμφόρηση από αμνήμονες συμφεροντολόγους και κομματικούς συμμορίτες.

Αποδιοπομπαίος από την αδιάκριτη και άκριτη διάκριση διαπλεκομένων εξουσιών. Παραστάτης συντεχνιακών και καπηλευόμενων αντιλήψεων. Έλληνας σε κράτος ανθελλήνων. Ανθέλληνας στα μάτια Ελληνάρων. Αμέτοχος παρατάξεων ηγεμονικών επιτελείων. Συμμέτοχος κραυγαλέων ενοχών. Αδιάφορος για διφορούμενες θέσεις. Τρομοκρατημένος από τηλεοπτικούς καθοδηγητές. Έκπληκτος.

Αριστερός για την δεξιά, άναρχος για την επίσημη αριστερά. Στο κέντρο του πολιτικού μυωπικού αλληθωρισμού. Αναλφάβητος στο λεξιλόγιο της κραταιάς καθεστωτικής ορολογίας. Σκληρός μπροστά στην μαλθακότητα (βλακεία) της ιδιωτικής μετριότητας. Μαλακός (βλάκας) μπροστά στην πυγμή της πολιτικής υπεροψίας και αλαζονείας. Περιθώριο στην τρέχουσα έξη. Ελκων στον περιθωριακό εθισμό. Ελλειπτικός σε συνειδησιακές πληρότητες.

Αντιδραστικός ή συμβιβασμένος, σε παρένθεση ή ομοιωματικά, παράτονος σε ραψωδία ηχηρή, πολίτης ΒΟΥΒΟΣ. Για λίγο ακόμη και πολύ ως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: